Thursday, December 27, 2007

Yılbaşı Yemekleri - Hindi

Malzemeler: 1 tane hindi, 2 kg. kuru soğan, 1 yemek kaşığı karabiber, çok ince kıyılmış 1 limon, 100 gr. tereyağı, garnitür olarak 1 paket erik veya kayısı pestili, sıvı yağ.

Hazırlanışı: 1 adet soğanı rendeleyin. Üzerine karabiber, tuz ve limon kabuğu ekleyin. Bu karışımı hindinin içine ve dışına sürün. Hindiyi alüminyum folyoya sararak 24 saat boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi gün hindiyi pişirmeden iki saat kadar önce ince halkalar halinde doğranmış soğanları, karabiberi, ince kıyılmış 1 limon kabuğunu, 100 gr. tereyağını ve bir kaşık kişniş tohumunu iyice ovduktan sonra hindinin içini bununla doldurun. Hindiyi dikerek kapatın. Hindinin eti kemiğinden ayrılana kadar haşlayın. Eğer hindiyi üzeri kızarmış seviyorsanız üzerine pekmez sürerek fırında kısa sürede kızartabilirsiniz.
Bir ananası kabuğuyla birlikte dilimleyin. Biraz tuz ve karabiberle çok az sıvı yağ koyduğunuz teflon tavada pişirin. Hindinin yanına sıcak halde servis edin. Aynı şekilde pestili de tavada tuz ve karabiberle çevirin ve sıcakken servis edin.

No comments: