Thursday, December 27, 2007

Yılbaşı Yemekleri - Özel Yılbaşı Pastası

Kullanılacak Malzemeler

1 su bardağı soğuk süt
1çorba kaşığı kakao
Arası için: 2 paket çikolatalı toz krem şanti
4-5 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1,5 su bu bardağı un
2-3 çorba kaşığı süt
150 gr margarin veya tereyağ
1 su bardağı tozşeker
4 yumurta
1 çay fincanı ılık kakolu süt
Süslemek için: 250gr bitter çikolata
100gr rendelenmiş sütlü çikolata

Tarifin Detayları
Kategori : Yılbaşı Yemekleri
Beğeni : 4
Ekleyen : Annem
Yazıcı Dostu Sayfası



Hazırlanma Şekli

*Pudra şekeri margarinle krema kıvamına gelene kadar mikserde çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırın. 2-3 kaşık süt ilave edin tekrar çırpın.
*Unu derince bir kaba eleyin. Kakao vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayıp eleyin. Yumurtalı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur kıvamı alana kadar çırpın.
*20cm çapında bir kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın önceden ısıtılmış 180c ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
* Fırından ılınmaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Keki pandispanya bıçağı ile enine ortadan ikiye kesin.
*Bir çay fincanı kakaolu ve şekerli ılık süt hazırlayıp kek dilimleri ıslatın.

Arası için

*Soğuk sütü bir kaba boşaltın. Toz kremşantiyi ve kakaoyu ekleyin.İyice çırpıp buzdolabınada 10 dakika bekletin. Soğuyunca kekin alt diliminin üzerine şanti ile kaplayıp diğer keki üzerine kapatın.

Süslemek için

Çikolatayı benmeri usulü eritip kekin üzerine boşaltın. Kaşığın tersini kullanarak çikolatayı dekoratif şekilde yayın. Donunca üzerini rendelenmiş sütlü çikolata ile süsleyin dilimleyip servis yapın.

No comments: