Thursday, December 27, 2007

Yılbaşı Yemekleri - Özel Yılbaşı Pastası

Kullanılacak Malzemeler

1 su bardağı soğuk süt
1çorba kaşığı kakao
Arası için: 2 paket çikolatalı toz krem şanti
4-5 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1,5 su bu bardağı un
2-3 çorba kaşığı süt
150 gr margarin veya tereyağ
1 su bardağı tozşeker
4 yumurta
1 çay fincanı ılık kakolu süt
Süslemek için: 250gr bitter çikolata
100gr rendelenmiş sütlü çikolata

Tarifin Detayları
Kategori : Yılbaşı Yemekleri
Beğeni : 4
Ekleyen : Annem
Yazıcı Dostu Sayfası



Hazırlanma Şekli

*Pudra şekeri margarinle krema kıvamına gelene kadar mikserde çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırın. 2-3 kaşık süt ilave edin tekrar çırpın.
*Unu derince bir kaba eleyin. Kakao vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayıp eleyin. Yumurtalı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur kıvamı alana kadar çırpın.
*20cm çapında bir kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın önceden ısıtılmış 180c ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
* Fırından ılınmaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Keki pandispanya bıçağı ile enine ortadan ikiye kesin.
*Bir çay fincanı kakaolu ve şekerli ılık süt hazırlayıp kek dilimleri ıslatın.

Arası için

*Soğuk sütü bir kaba boşaltın. Toz kremşantiyi ve kakaoyu ekleyin.İyice çırpıp buzdolabınada 10 dakika bekletin. Soğuyunca kekin alt diliminin üzerine şanti ile kaplayıp diğer keki üzerine kapatın.

Süslemek için

Çikolatayı benmeri usulü eritip kekin üzerine boşaltın. Kaşığın tersini kullanarak çikolatayı dekoratif şekilde yayın. Donunca üzerini rendelenmiş sütlü çikolata ile süsleyin dilimleyip servis yapın.

Yılbaşı Yemekleri - YILBAŞI AĞACI

Kullanılacak Malzemeler

1.5 su bardağı su
150 gram margarin
1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı un
çikolata sosu





Hazırlanma Şekli

1.5 su bardağı su ile 150 gram yağı kaynatın. & yemek kaşığı unu kaynamış su ile yağın üzerine döküp, karıştırıp, 1 dakika ateşin üzerinde pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Diğer tarafta süt, nişasta, şeker karışımını pişirin. Krema koyulaşınca ateşten alın. Üzerine 60 gram yağ ekleyin. Soğumaya bırakın.
Ateşten alıp soğuttuğumuz hamurun içine 6 yumurtayı ekleyin. Hepsini karıştırın.
Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyun. Üzerine yıldızlar çizin. Hamuru yıldızların üzerine yayın.
Piştikten sonra Yıldızların arasına krema üstlerine çikolata koyun. Bir kaç yıldızı üst üste getirip yılbaşı ağacını oluşturun.

Yılbaşı Yemekleri - Hindi

Malzemeler: 1 tane hindi, 2 kg. kuru soğan, 1 yemek kaşığı karabiber, çok ince kıyılmış 1 limon, 100 gr. tereyağı, garnitür olarak 1 paket erik veya kayısı pestili, sıvı yağ.

Hazırlanışı: 1 adet soğanı rendeleyin. Üzerine karabiber, tuz ve limon kabuğu ekleyin. Bu karışımı hindinin içine ve dışına sürün. Hindiyi alüminyum folyoya sararak 24 saat boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi gün hindiyi pişirmeden iki saat kadar önce ince halkalar halinde doğranmış soğanları, karabiberi, ince kıyılmış 1 limon kabuğunu, 100 gr. tereyağını ve bir kaşık kişniş tohumunu iyice ovduktan sonra hindinin içini bununla doldurun. Hindiyi dikerek kapatın. Hindinin eti kemiğinden ayrılana kadar haşlayın. Eğer hindiyi üzeri kızarmış seviyorsanız üzerine pekmez sürerek fırında kısa sürede kızartabilirsiniz.
Bir ananası kabuğuyla birlikte dilimleyin. Biraz tuz ve karabiberle çok az sıvı yağ koyduğunuz teflon tavada pişirin. Hindinin yanına sıcak halde servis edin. Aynı şekilde pestili de tavada tuz ve karabiberle çevirin ve sıcakken servis edin.

Yılbaşı Yemekleri - Yeni Yıl Keki

12 kişilik
Hazırlma süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35-40 dakika

Malzeme Listesi
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı süt
4-5 çay kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için;
1 paket kakaolu hazır puding
1 yemek kaşığı dolusu kakao
2 su bardağı süt
çiçek şeklinde gofretler

Yapılışı
Öncelikle, derin bir kabın içinde; oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şekeri, köpük köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın.
Sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyip 4-5 dakika daha çırpın.
Şimdi bu karışımdan 1 su bardağı kadarını alıp, bir tarafta bekletin.
Kalan kek hamurunun içine kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyin.
Tekrar çırparak tüm kek harcını iyice karıştırıp iyice yağlanmış, 25-30 santimetre çapındaki kek kalıbına aktarın.
5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirip çıkarın.
Üzerine sıcakken ayırdığınız kek harcından döküp, çekmesini bekleyin.
Kekin soğumasını beklerken başka bir tarafta üzeri için; kakaolu puding, kakao ve sütü orta boy bir tencereye aktarın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak, katılaşıp koyulaşıncaya dek pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Kakaolu sosu, mikserle ya da el blendırıyla çırpıp, pürüzsüz hale getirin.
Son olarak, kekin üzerine bu ılık kakaolu sosu düzgünce sürün. Üzerine çiçek şeklindeki gofretlerle süsleyip servise sunun.

Yılbaşı Yemekleri - Yeni Yıl Kurabiyeleri

12 kişilik
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişme süresi 15 dakika

Malzeme Listesi
200 gr margarin (oda sıcaklığında) veya yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
100 gr pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
300 gr un

Üzeri için;
Renkli pasta boncukları
Çeşitli şekerlemeler

Yapılışı
Öncelikle, derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağını koyun.
Üzerine pudra şekerini ve limon kabuğu rendesini ekleyip sıkıca yoğurun.
Sonra, yumurta, vanilya ve unu da azar azar ekleyerek iyice yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru, 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamuru tezgahın üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
Bir çay bardağı ağzı ye da kurabiye kalıpları yardımıyal hamurdan çeşitli şekiller çıkarın.
Üzerini renkli pasta boncukları ve şekerlemelerle süsleyin.
Fırın tepsisinin içine fırın kağıdı yayıp kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin.
Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 15-18 dakika pişirip çıkarın.
Üzerlerinin hafifçe sararmış olması yeterlidir. Sıcak kurabiyelere elinizle bastırdığınızda hala yumuşak olduklarınjı göreceksiniz.
Ancak kurabiye hamuru fırından çıkınca da kendi sıcaklığıyla pişmeye devam eder ev soğudukça sertleşir.
Kurabiyeler iyice soğuduğunda tabağa dizerek servise sunun.

Yılbaşı Yemekleri - Yılbaşı Pastası

Onbeş Kişilik
Hazırlama Süresi 25 Dakika
Pişirme Süresi 35 Dakika

Malzeme Listesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
6 su bardağı un
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt

Keki ıslatmak için;
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Muhallebi için:
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı mısır unu (veya normal un)
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı
Önce muhallebi için; 4 su bardağı sütün içine mısır unu (ye da normal unu) ve nişastayı ekleyip karıştırın. Daha sonra şeker, yumurta ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çırpın. Karıştırarak muhallebi kıvamında, kaynamaya başlayıncaya kadar pişirip, ocaktan alın.

Öte yandan krem şantiyi bir bardak süt ile iyice katılaşıncaya dek çırpın. Sonra da dolapta 20 dakika bekletin ve çıkarıp, soğumuş muhallebiyle karıştırın. Tekrar mikserde çırpıp, buzdolabında bekletin.

Şimdi de keki yapmak için; derin bir kapta yumurtaları toz şekerle 4-5 dakika çırpın. Sıvıyağ ve ılık sütü katıp, vanilya, un ve kabartma tozunu karıştırın. Yağlanmış büyük bir tepsiye kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirip, çıkarın. Sonra soğuyan keki ikiye bölün. Buzdolabındaki kremanın bir parçasını iki kekin arasına sürüp 3 yemek kaşığı hindistan cevizi serpin. Sıkılmış portakal suyuyla kekleri ıslatın. Kekin her tarafına kalan kremayı sürün. Üstünü süsleyip servise hazırlayın.